Pernah Dik3cam Kerana Buat Video TikT0k. Giliran PU Abu Pulak “Bahas4kan” Netizen Yang Main “FaceApp”..

Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan terk1lan dengan sikap netizen yang terlalu t4ksub dengan aplikasi mengubah jantina wajah, Faceapp walaupun sudah mengetahui hukvmnya adalah h4ram.

Memuat naik video di Instagram, PU Abu mengatakan sebelum ini dia dik3cam t3ruk susulan tindakannya membuat video TikTok kerana gelarannya sebagai ‘PU’. Namun, ramai tidak pedulikan tentang soal halal har4m melakukan Lathi Challenge dan Faceapp.

“Aku teringat masa aku dikec4m buat video TikTok, katanya aku tak boleh buat sebab ‘PU’.

“Tapi bila datang #lathichallenge dan #faceapp tukar jantina berapa ramai orang yang buat dan dapat sambutan. Langsung tiada common sense pada benda har4m,” tulisnya.

Kesal dengan perkara itu, PU Abu menjelaskan hukvm agama tidak terikat pada status atau latar belakang seseorang. Malah, PU Abu menegaskan jangan ‘d0uble standard’ hukvman tuhan dan berhenti mempermosikan perkara yang har4m.

“Hukvm agama ni tak terikat pada latar belakang diri kita, kita artis ke, PU ke, pemimpin negara ke kalau sesuatu tu har4m maka har4m untuk kita semua. Jangan double standard hukvm tuhan dan stop promosi benda h4ram!” tambahnya.

Sebelum ini, tindakan Abu memuat naik sepotong video TikTok bersama keluarganya mendapat kec4man hebat netizen.

Rata-rata netizen mengkrit1k tindakan PU Abu itu kerana tidak sesuai dengan imejnya sebagai seorang ustaz. Malah, ada yang meminta PU Abu membu4ng gelaran Pencetus Ummah kerana beranggapan pendakwah itu tidak layak.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Oh MyMedia

Sumber : Rotikaya

 

Be the first to comment on "Pernah Dik3cam Kerana Buat Video TikT0k. Giliran PU Abu Pulak “Bahas4kan” Netizen Yang Main “FaceApp”.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*